Automatisch lyrics in iTunes

Een tijdje geleden had ik het met Elger over de Lyrics feature van onze iPods en al snel fantaseerden we over doembeelden als treinkaraoke en erger. Toch moet ik ondertussen bekennen dat er bij mij nog niet zo veel van dat alles terecht is gekomen: de lyrics vinden hun weg simpelweg niet naar mijn iPod.

Maar dat gaat veranderen! Hoewel de ontwikkelaar van pearLyrics ermee is gestopt en zijn handige stukje software van zijn website heeft verwijderd, slingert het nog in overvloed rond op het wijde web. Want handig is het zeker. PearLyrics bestaat uit een widget en een applicatie die automagisch voor jou op zoek gaan naar lyrics aan de hand van iTunes en als dat lukt, de songteksten voor je in iTunes zetten, zodat het bij de eerstvolgende synchronisatie mee wordt genomen naar je iPod.

Ideaal zou je zeggen, maar helaas werkt het programma bij mij wat storend, omdat de muziek hapert terwijl de lyrics naar iTunes worden weggeschreven (het vinkje “delay iTunes lyrics update” helpt helaas niet). Vandaag vond ik in een artikel van MacOSXHints een veel handigere feature van dit vernuftige programmaatje: het kan ook in één keer je hele library van lyrics voorzien!

Het is zo simpel:

File > Get Lyrics For Playlist > Library

En downloaden met die hap.

Komt dat treinkaraoke misschien toch nog eens van de grond.

Comments are closed.