In Case of Emergency

EmergencyHet is een druilerige donderdagavond en terwijl je in de avondschemering de straat oversteekt schrik je plots van twee koplampen die toebehoren aan de navyblauwe Volkswagen Passat, waarmee je voor het goed en wel tot je doordringt in een intieme omhelzing bent beland.

Terwijl je wordt binnengereden bij de eerste hulp, pakt één van de urgentiemedewerkers, die belast is met het contacteren van je naaste familie, je mobiele telefoon en begint door je eindeloos lange contact list te bladeren. “Wat zou het handig zijn als er een standaard bestond”, denkt de verpleegkundige nog.

En daar ben ik het helemaal mee eens! East Angelian Ambulance Service is hiervoor in de UK in 2005 al een grootse campagne begonnen, waarin zij voorstellen een contact aan te maken met de naam “ICE” (In Case of Emergency) en het nummer dat gebeld kan worden. Dezelfde standaard wordt gehanteerd in de Amerikaanse staat Victoria en in mijn ogen is het lang geen idee.

Ik heb in ieder geval mijn telefoon voorzien van een ICE. Dat betekent natuurlijk niet dat het geen goed idee is om ook een papieren versie bij je te dragen, die zijn naast makkelijker te vinden ook nog eens een stuk bestendiger tegen ongelukken ;)

3 Responses to “In Case of Emergency”

  1. Pingback: Anja

  2. Pingback: Elger van der Wel

  3. Pingback: Michel