Dag 1 en 2: Praag

Op weg naar Schiphol in de treinGisteravond zijn we met lichte vertraging weggevlogen vanaf Schiphol, waardoor we de zonsondergang net boven de wolken konden meemaken. Helaas zakte de zon achter ons onder de wolken, waardoor we het net niet konden zien. Een zonsondergang vanaf 10.000 km hoogte had me wel wat geleken :)

Met dezelfde vertraging kwamen we ongeveer anderhalf uur later aan op het vliegveld van Praag. Het was ontzettend rotweer en doordat we zo laat waren, was er nogal wat onzekerheid over of we nog wel alle aansluitingen konden halen naar het hostel, dus we besloten het op safe te spelen en een taxi te nemen. De ietwat verstrooide taxichauffeur sprak amper Engels en reed ons met een touristische route met een mooi uitzicht naar het ons welbekende Boat House Hostel, waar een van de beheersters ons in pyama begroette.

Hester voor het Boat House HostelNa heerlijk, doch ietwat kort geslapen te hebben, zijn we vandaag eerst lekker aan het ontbijt in het hostel gedoken en hebben we daarna de tram richting de stad genomen. Op een van de stations hebben we vervolgens onze tassen gedumpt (allbei precies 15 kilo) bij en norse vrouw op het station en zijn we met daypacks met een ommetje de stad in gewandeld, waar we bij een heel hippe bistro belandden voor goelasj en een lekkere bak koffie.

Zonet hebben we even lekker uitgepuft bij een ijstoko met een heerlijke sorbet en heb ik toch maar een fatsoenlijke regenjas gekocht (in de aanbieding). Nu zitten we in een heel chique internetcafe en zijn na wat gepruts eindelijk bezig wat foto’s online te zetten. Helaas alleen van de camera van Hester, dus blijft er in ieder geval nog een deel van de verrassing bewaard ;)

Voor het betere gebruiksgemak heb ik meteen maar even een vakantie-fotoalbum aangemaakt.

Morgen, overmorgen of mischien wel helemaal niet meer deze week nieuws vanuit Budapest, Zagreb of een ander deel van Kroatie!

2 Responses to “Dag 1 en 2: Praag”

  1. Pingback: irene

  2. Pingback: Anja