Vandaag uit Praag, een kattenbel

Want er is zo veel te doen in de stad waar we vanochtend aankwamen, maar we doen lekker weinig ;)

Leker uitrusten in de ochtendzonBij aankomst hebben we onze baggage gedumpt in een kluis en zijn we een rustige wandeling door een nog slapend Praag gaan maken. Bij een net opkomende zon is de stad veel mooier dan overdag en zelfs op de Karelsbrug was het rustig. In een klein cafe in de stad vonden we ons ontbijt in grootmoeders stijl, met oude tafels en een kopje thee. Heerlijk om even tot rust te komen.

Daarna zijn we in een internetcafe, onder het genot van een glas ijslatte, op jacht gegaan naar een geschikt hostel. We vonden een instantie die de in de zomer leegstaande studentenkamers op de campus van de Technische Universiteit van Praag verhuurt voor bijna niets, maar daar moesten we eerst nog komen.

Dat bleek wat lastiger dan we gedacht hadden. In ons optimisme waren we ervanuit gegaan dat de wijk Strahof / Praha 6 niet zo heel groot kon zijn en dat we een simpele straat toch wel zouden moeten kunnen vinden. Na zelf wat doelloos rondgedoold te hebben (gelukkig met lekker sappige meloen) besloten we het te vragen in een klein winkeltje, waar de twee winkeldames ons in hun beste Tsjechisch en Italiaans uit wisten te leggen welke trams en bussen we moesten nemen om helemaal aan de andere kant van de wijk te komen. Daar vonden we na enig vragen ons hostel.

Ons luxe appartementDe kamer die we nu hebben is echt geweldig. Voor slechts 350 Tjechische Kronen (net iets meer dan 11 euro) per persoon hebben we een appartement met een riante slaapkamer, een keuken en een badkamer, die we met nog een andere (lege) kamer moeten delen. We hebben het er meteen maar van genomen met een warme douche en een middagdutje.

Nu zitten we in een internetcafe en hebben we eindelijk eens de tijd gehad om alle foto’s online te zetten en al onze verhalen te spuien. Vooral dat eerste was wel nodig, want al onze geheugenkaartjes zaten behoorlijk vol :)

Zometeen gaan we met ons laatste geld eens kijken waar we lekker kunnen eten in Praag. Morgenochtend vertrekt onze vlucht al vroeg vanaf het vliegveld van Praag, dus dit zal wel het laatste zijn wat we vanuit het buitenland van ons laten horen. Tot in Nederland!

Comments are closed.