Aanhang

Ik was pas op een feestje, toen ik ineens met de harde waarheid werd geconfronteerd: ik was er als aanhang. Plots besefte ik me dat er eigenlijk maar één ding erger is dan ergens niet voor uitgenodigd zijn: uitgenodigd zijn omdat je “aanhang” bent. Dat men je er niet bij wil hebben omdat je zo’n ontzettend gezellig persoon bent (ok, dat kan ik ze dan niet kwalijk nemen), maar slechts omdat je toevallig bij ‘n gezellig persoon hoort.

7 Responses to “Aanhang”

 1. Linda says:

  Gaat dit nou over mijn feestje?
  Ik zal je dit vertellen: vóórdat ik je kende als “aanhang” vond ik je aardig en daar heeft het feit dat je dat nu nu ineens wel bent niets aan veranderd. Of ik je anders ook had uitgenodigd, weet ik niet, omdat ik je dan waarschijnlijk minder vaak gezien had. Maar ik heb niet gevraagd of je wilde komen omdat je toevallig bij een gezellig persoon hoort, maar omdat ik het leuk zou vinden als JIJ kwam, gewoon omdat ik jou toevallig zelf ook een gezellig persoon vind! Zo! :)
  Ik ga me haast beledigd voelen dat je dit soort dingen over me denkt…

 2. CyBeR says:

  Maak je geen zorgen. Dit is gewoon Michel’s minderwaardigheidscomplex.

 3. froukiwi says:

  Oei. Had ik dat maar nooit gezegd, van die aanhang. Niet huilen Michel. We zijn allemaal wel eens aanhang. Het is een fase in je leven waar je aan moet wennen.

  (en verder wil ik je d’r best graag bij hebben als gezellig persoon. Ik vertrouw daarin volkomen op H. d’r smaak :P)

 4. Alexander says:

  Was ik maar eens aanhang :P

 5. Michel says:

  Oei, wat heb ik nu weer opgeschreven :P
  Nee Linda, ‘t gaat niet over jouw feestje, maar dat was wel wat me er eens toe aanzette om er eens over na te denken hoe sneu het eigenlijk is om altijd aanhang te zijn. Ik voel me verder niet ongewenst hoor, en meestal zorg ik toch wel dat ik de rest van de aanwezigen vanzelf leer kennen :)

  Misschien moet ik de volgende keer dingen iets uitgebreider opschrijven :P

 6. Hester says:

  Agossie, een en al schattigheid aan reacties. Beschreven depressies, opbeurende woorden en medeleven. Wat een lieve mensen:)

 7. Vinod says:

  ach, een goede dosis zelf-realisatie is goed voor een ieder :)