Discriminatie

Gisteravond ben ik voor het eerst in mijn leven geweigerd aan de deur bij een kroeg. Niet omdat ik te veel gedronken had, niet omdat ik witte afgetrapte gympen droeg en ook niet omdat ik een te groot mes op zak had. Nee, ik werd geweigerd op grond van mijn seksuele geaardheid.

Ik had namelijk aan mijn zusje, die helemaal vanuit Nijmegen kwam met een volle bus, beloofd dat ik ook langs zou komen in het Bölke. Een gay-kroeg waar ik gezien het aantal homoseksuele vrienden waarmee ik goed op kan schieten, zo ooit wel eens kom. Aan de deur bleek het echter nogal lastig aan die belofte te voldoen: met een strak gezicht vroeg de portier “Wie van jullie is homo?”, waarna er in het gezelschap waarin ik verkeerde slechts 1 hand opgestoken kon worden. “Dan komen jullie er niet in”, was dan ook het antwoord.

Nu kan ik me ergens wel voorstellen dat de eigenaar van deze tent niet wil dat zijn tent verwordt tot een kroeg zoals er al zo veel van zijn in Enschede. Dat het wel een plek blijft waar je je als homo op gemak voelt, en niet in de minderheid, maar hier kan ik echt geen begrip voor opbrengen. Mag je als homo geen heteroseksuele vrienden hebben? Moet er straks aan de deur van andere kroegen ook gecontroleerd worden op seksuele geaardheid? Wat mij betreft niet.

Onder het motto “graag of niet” was ik eigenlijk al pissig weggelopen, op weg naar een plek waar ik me wel gewenst voel, maar toen ik als reactie op een smsje richting mijn zusje een teleurgesteld meisje aan de telefoon had dat het écht niet leuk vond dat ik niet kwam, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen me dit keer hard te maken voor mijn principes. Na wat korte telefoontjes richting reeds aanwezige mensen, die wel homo waren, stond er dan ook een compleet welkomstcomité voor ons klaar in de gedaante van The Gay Team (“If you’ve got a problem…”).

Uiteindelijk was ik dus wel binnen, compleet met vriendin, maar ik heb me de rest van de avond wel bij iedere zoen die ik haar gaf ongemakkelijk gevoeld, en in het algemeen ongewenst.

De volgende keer durf ik niet meer als hetero uit de kast te komen.

18 Responses to “Discriminatie”

 1. Pingback: aeolos

 2. Pingback: Alexander

 3. Pingback: Michel

 4. Pingback: Anti-bolke

 5. Pingback: Albert Bolink

 6. Pingback: Michel

 7. Pingback: Bert / dromer20.gay.nl

 8. Pingback: Michel

 9. Pingback: h.h.s.n. consumenten bond

 10. Pingback: Alexander

 11. Pingback: glenn

 12. Pingback: stappenin'tbolke

 13. Pingback: 2 meiden

 14. Pingback: Michel

 15. Pingback: Sebastiaan

 16. Pingback: Michel

 17. Pingback: hotcuteboy

 18. Pingback: search engine ranking