Google AdSense

Google moneyZe zijn ondertussen niet meer uit het dagelijkse on-line leven weg te denken: Google’s AdWords. Sinds dit weblog op mijn eigen domein draait ben ik niet meer gebonden aan beperkende gebruiksvoorwaarden, dus dat leek me een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen.

De aanbodkant van Google’s AdWords programma heet AdSense. Als eigenaar van een website kun je je daarvoor inschrijven en vervolgens zoek-, advertentie-, verwijzings- of linksblokken op je website plaatsen. Voor advertenties vang je per klik en per view, voor links alleen per view en de verwijzingen lijken nog het meest op veredelde pyramidespelen.

Het plaatsen van de blokken gebeurt, tot mijn grote teleurstelling, door middel van javascript fragmenten die iframes genereren en daarbinnen de advertenties laden. Handig voor Google, want zo kan er niemand knoeien met de advertenties, maar jammer voor mij, want ik kan niet knoeien met de advertenties :P De beheerinterface van AdSense laat wel wat aanpassingen toe, maar dat beperkt zich tot kleurtjes en een vooraf bepaalde variƫteit aan blokgroottes.

Vanmiddag heb ik daar een beetje mee lopen stoeien, maar uiteindelijk bleef het er allemaal dermate droevig en rommelig uitzien dat ik vond dat ik jou, mijn lezer, dat niet aan kon doen. Uiteindelijk heb ik me dus beperkt tot een simpel stel linkjes helemaal onderaan deze pagina. Nu eens zien of dat nu nog wat oplevert (erop klikken heeft trouwens geen zin, tenzij je doorklikt op de sponsorpagina die daarna volgt, maar daar mag ik je niet toe aanzetten volgens de voorwarden van Google :P).


One Response to “Google AdSense”

  1. Pingback: Rogier