Michel “On Air”

Er was een reden dat ik vanochtend zo vroeg op moest. Voor de actie rondom het voorstel voor de tweede fase was ik namelijk als voorzitter van Inter-Actief uitgenodigd in de studio van Radio Oost om toe te lichten waarom wij mede de open brief voor Maria van der Hoeven hebben opgesteld.

Aan de telefoon had de vrouw van de RTV-Oost redactie me al verteld dat, als ik het niet goed kon vinden, ik bij het gebouw met de zendmast moest zijn. Toen ik daar aankwam bleek dat een zendmast van zo’n 120 meter te zijn. Toch wat meer dan ik had verwacht van een regionaal station.

Met een warme bak koffie schoof ik om iets voor zevenen aan bij Hans van Wieren in de studio voor het programma “Klaar Wakker”, waar ik tot de conclusie kwam dat het toch allemaal wel wat professioneler was dan ik had verwacht. Toen ik met een gigantische microfoon voor mijn neus door de professionele koptelefoon op mijn hoofd mijn eigen onregelmatige ademhaling begon te horen terwijl het mijn naam was die uit de mond van Hans kwam, besefte ik me opeens dat alle onzin die ik eventueel uit zou kramen in de huiskamers van zo’n 1 miljoen mensen in heel Overijssel live te beluisteren zou zijn ging mijn hart toch wel even tekeer, wat zich direct uitte in een hoorbare nerveuze trilling in mijn stem (dure headsets zijn niet altijd fijn).

Na wat krap een minuutje leek te zijn, was de regio Overijssel weer van mijn Brabantse accent af. Ik heb de stream moeten beluisteren om te weten wat ik nu daadwerkelijk gezegd heb, want ik was het helemaal kwijt. Voor ik naar huis ging, heb ik natuurlijk nog wel even een rondleiding gekregen door de studio’s daar. Natuurlijk konden daar de ruimten waar het nieuws en het programma “De Regiotap” worden opgenomen niet aan ontbreken ;)

Voor nieuwsgierige mensen is de stream op RTV Oost te beluisteren.

Meer foto’s van de studio vind je hier.

Overigens ben ik vanmiddag ook nog gebeld door Enschede FM, maar daar heb ik nog even geen stream van.

3 Responses to “Michel “On Air””

  1. Pingback: Hester

  2. Pingback: Erik

  3. Pingback: CyBeR