Garantieperikelen

“Vroeger” postte ik nog wel eens wat foto’s vanuit mijn telefoon. Dat doe ik al een tijdje niet meer, want het apparaat heeft een dikke maand geleden helaas de geest gegeven. Ruim binnen de garantieperiode hield eerst het luidsprekertje er mee op en later gaf het apparaat in zijn geheel de geest.

Gelukkig had ik ‘m hier in Enschede gekocht bij de T-For-Telecom, dus kon ik hem eenvoudig terugbrengen om gebruik te maken van mijn garantie. Dat heb ik dus ruime maand geleden gedaan. Een beetje vreemd daarbij vond ik dat ik een formulier in moest vullen dat als de reparatie buiten de garantievoorwaarden van de fabrikant valt, ik een berg service- en administratiekosten moest betalen. Omdat ik zeker was van m’n zaak heb ik daar op dat moment niet zo’n punt van gemaakt. Ze zouden hem opsturen, het zou maximaal drie weken duren en ze zouden me bellen als ‘ie terug was.

Vandaag was het dus meer dan een maand geleden dat mijn defecte telefoon is opgestuurd, maar nog steeds had ik geen telefoontje van de T-For-Telecom mogen ontvangen. Tijd om eens langs te gaan dus.

Eenmaal daar aangekomen, werd duidelijk waarom ze me bij de aankoop van de telefoon zo heftig een peperdure verzekering probeerden aan te smeren. De verkoper zei me letterlijk dat als ik geen verzekering had afgesloten, ik mijn meer dan 400 euro kostende telefoon in de prullenbak kon gooien. Er was schade aan een aantal contactjes op de printplaat en dat werd niet door de fabrieksgarantie gedekt. Voor alle defecten aan andere dingen dan de software moest ik een verzekering hebben afgesloten.

Natuurlijk was ik het daar niet mee eens. Ik mag toch zeker wel verwachten dat een dergelijk duur apparaat bij normaal gebruik minimaal een jaar meegaat. Omdat het nogal druk was in de winkel werd ik verzocht later terug te komen.

Zonder mijn telefoon heb ik de winkel verlaten. Wordt vervolgd…

3 Responses to “Garantieperikelen”

  1. Pingback: Laura

  2. Pingback: matthijs

  3. Pingback: top 10 search engine ranking