A Balladeer & The Feeling

Zoals ik onlangs al hintte had ik deze week eindelijk weer eens een concert in mijn agenda staan. The Feeling, met in het voorprogramma a balladeer.

Maandagavond stond ik dus met Bas, Elger, Susette en Tin in Tivoli Oudegracht in Utrecht.

A Balladeer live @ TivoliAl een tijdje geleden ben ik verkocht geraakt aan de zoete ballads en de emotievolle rocknummers op het album Panama, maar a balladeer in het echt aanschouwen is toch wel andere koek. Het duurde helaas maar drie kwartier, maar het waren wel vijfenveertig minuten non-stop kippenvel. Vooral bij het niet gereleasede nummer “Tarot & Tequila”, opgedragen aan een overleden vriendin, deden mijn nekharen collectief de Wave. Zeker met “Komt een vrouw bij de dokter” vers in het achterhoofd.

The Feeling live @ TivoliThe Feeling kende ik van hun album “Twelve stops and a Home”, met in het bijzonder de single “Sewn”, maar daar bleef het dan ook bij. Hoewel ze lang niet zo veel indruk op me hebben gemaakt als a balladeer, moet ik toch zeggen dat ze mijn verwachtingen te boven gingen. Met lekker lichte, zomerse en meezingbare nummers en stage-performance die letterlijk van het podium spettert is het echt een ultieme festivalband. Die gesloopte snaren maken het alleen maar vermakelijker.

7 Responses to “A Balladeer & The Feeling”

  1. Pingback: Bas Peschier

  2. Pingback: Michel

  3. Pingback: Susette

  4. Pingback: Michel

  5. Pingback: Susette

  6. Pingback: Bas Peschier

  7. Pingback: Susette