P1i

Ik heb ‘m al een tijdje, maar erover geschreven heb ik nog niet: mijn nieuwe Sony Ericsson P1i smartphone. Na twee jaar voldeed mijn QTEK S100 met al zijn nukken echt niet meer en toen ik las dat Sony Ericsson vanaf nu ook synchroniseren met Mac OS X ondersteunt, was de knoop snel doorgehakt. Daarmee heb ik Windows Mobile definitief de deur gewezen en ingeruild voor Symbian als platform voor mijn slimme phone.

En een complete telefoon is het zeker: WLAN, UMTS, een QWERTY toetsenbord (SMS-heaven), IMAP push mail en ook nog eens een behoorlijk degelijke 3,2 megapixel camera zijn een paar dingen die mijn vorige speeltje moest ontberen. Daarnaast werd ‘ie ook nog eens erg netjes geleverd, zelfs met een dockingstation waarin hij nu op mijn bureau prijkt.

Natuurlijk is het niet allemaal koek en ei. De webbrowser, een aangepaste versie van Opera, geeft weliswaar de pagina’s prima weer, maar is qua usability geen pareltje. Ook kleine handigheidjes, zoals doorklikken naar een “next message” in de berichtenapplicatie zijn vergeten, maar het meeste mis ik nog wel fysieke functieknoppen. Met dat hele arsenaal aan knoppen had ik er toch wel erg graag twee extra gezien voor veelgebruikte functies als “answer call”. Ook blijven een aantal belangrijke functies, zoals het updaten van de firmware, alleen voor Windowsgebruikers weggelegd. Toch is het al met al een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van mijn vorige telefoon en na een maandje gebruik zou ik echt niet meer terug willen naar Windows Mobile.

De essentials voor elke Mac gebruiker:

Het syncen van mijn kalender is weliswaar nog niet perfect (all day events vinden altijd om 14:00 plaats, groups en tasks worden niet gesyncd), maar mijn hoop is dat Sony Ericsson dat nog wel gaat fixen. Tot die tijd wil ik deze hack nog eens proberen.

Met de mass storage enabler wordt de memory stick van de P1i toegankelijk als mass storage device als de telefoon via USB is aangesloten. Wel zo handig om de foto’s eraf te halen en de muziek erop te zetten. Helaas wordt mijn Powerbook sloom van de kernel extension, maar schijnbaar bestaan die problemen niet op een Intel Mac.

Al met al is de P1i, ondanks de kinderziektes, echt een aanrader, ook voor mensen met een Mac. Elger is in ieder geval ook alvast om ;)

P1i

2 Responses to “P1i”

  1. Pingback: Jonas

  2. Pingback: Michel