Strandjutten

Afgelopen weekend liep ik samen met Hester over het noord-Texelse strand. Het was eb, dus we hadden een gigantisch stuk strand tot onze beschikking, maar binnen een paar uur zou dat hele strand weer vollopen met water. Met deze gedachte in mijn hoofd gleden mijn ogen over voetstappen van burgerlijke gezinnetjes met hun hond, over lijnen die door de branding waren achtergelaten en ik besefte me dat dit alles over een paar uur weer zou worden teruggebracht in de maagdelijke toestand waarin het zich eerder die dag, voor het keren van het tij, bevonden moet hebben.
Het strand op Texel

Ineens gleden mijn ogen over iets anders. Het leek eerst nog een schelp, maar toen ik nog eens goed keek was het toch duidelijk iets anders: Een 16MB MMC kaartje. Mijn ogen volgden voetsporen die wellicht zouden leiden naar de eigenaar van het bewuste voorwerp, maar dat niet deden. Met een PDA in mijn broekzak die een SD/MMC slot heeft, en dus dit soort kaartjes kan lezen, kon ik het niet laten even te kijken of er wat op het kaartje stond. Ik trof aan 2 foto’s genomen met een Canon Powershot A520 in December vorig jaar. De persoon met de rode trui op de foto’s is helaas alleen van de achterkant te zien en daardoor niet erg herkenbaar. Op het strand is in ieder geval niemand te zien die er direct op lijkt.

Het idee om het kaartje bij het nabijgelegen strandpaviljoen af te geven komt in me op, maar in alle haast om nog op tijd voor de boot te kunnen eten vergeet ik dat totaal. Nu ligt het hier voor me: 16MB aan MultiMedia Card van een onbekende eigenaar. Misschien is het wel van jou?

Voldoe jij aan het volgende signalement:

  • Op 26 december 2005 zat je om 11:51 in een Ford op de snelweg.
  • Op 4 februari was je het middaguur en voor 17:00 een keer op het drooggevallen noordzeestrand op Texel, bij de vuurtoren.
  • Je hebt een Canon PowerShot A520 (by the way: 16MB is echt belachelijk weinig voor in zo’n camera)
  • Je herkent de volgende foto:
    De vreemde foto

Reageer dan even op deze post, dan mag je je kaartje terughebben. Als een echte strandjutter bewaar ik dat uiteraard goed ;)

2 Responses to “Strandjutten”

  1. Pingback: Zwerver

  2. Pingback: CyBeR