EEG pret

Omdat Lieke nog mannelijke proefpersonen tekort kwam voor haar afstudeeronderzoek, zat ik afgelopen vrijdag ineens met eenenzestig electroden op mijn hoofd en een paar op mijn borst naar plaatjes van blote vrouwen en bijna afgehakte tenen te kijken. Via twee electroden op mijn arm werd ik ondertussen ge-‘zapt’, waarbij ik telkens aan moest geven hoe veel pijn dat deed. Het doel van dit alles? Kijken of er een verband bestaat tussen de emoties die in dit geval door afbeeldingen worden oproepen en de perceptie van pijn.

Dat een dergelijk verband bestaat lijkt me heel waarschijnlijk, en dat is straks vast terug te lezen in het afstudeerverslag van Lieke. Ondertussen was het natuurlijk vooral heel cool om te zien hoe de afgebeelde hersengolven van de EEG zichtbaar veranderden als ik met mijn ogen knipperde of mijn spieren bewoog. En zeg nou zelf, het ziet er ook nog eens heel sexy uit zo met zo’n muts:

Ik met een electrodenbadmuts op

4 Responses to “EEG pret”

 1. Lieke says:

  Wauwie, een stukje over mijn onderzoek! :) Ik had trouwens vrijdag nog wat willen vragen: hoeveel verschillende (verschillend in waarde) pijnprikkels denk je te hebben gekregen tijdens het onderzoek? Ik ben benieuwd…

 2. Michel says:

  Eehm, ik denk een stuk of 6? blijft heel moeilijk om te zeggen, ik weet in ieder geval zeker dat het er minder zijn dan ik aan waarden heb aangeklikt op die balk, maar het is dan ook moeilijk om uit te drukken hoe iets voelt :)

  Als ik je weer eens spreek ben ik benieuwd hoe veel het er werkelijk waren!

 3. Lieke says:

  Ik had vandaag mijn laatste proefpersoon dus ik kan het nu wel vertellen: het waren er twee. :)

 4. Michel says:

  Hè, WTF !? :P

  Echt raar hoe moeilijk je dat kunt voelen :)

  Succes met de verwerking!