Oh my, 11th of July

iPhone 3GIk kan bijna niet geloven dat het alweer anderhalf jaar geleden is dat de iPhone werd aangekondigd. Een speeltje dat ik toen al direct wilde hebben, ook al was het nog niet uit. Helaas bleek Apple andere plannen te hebben. De iPhone werd eerst alleen in de VS gereleased, en dan nog met een schandalige exclusiviteitsdeal met AT&T ook. Dan maar even iets anders.


Toch bleef het voor mij een aantrekkelijke optie. Ik speelde een keer met een iPod Touch (die dezelfde gebruikerservaring deelt) en zag concurrentie als de Meizu komen en in het stof bijten. De iPhone was inmiddels ook in Nederland wel aan te komen, maar alleen via dubieuze constructies met hoge kosten en grote risico’s. Daarbij komt de internet ervaring van mobile Safari over een GPRS verbinding allesbehalve goed tot zijn recht.

De gebruikelijke buzz rondom de WWDC volgde ik dit jaar dan ook met hernieuwde interesse, want het gonsde al maanden van een opvolger.

Vandaag werden die geruchten bevestigd: hij komt eindelijk, en ook nog eens naar Nederland: de 3G iPhone. Uitgerust met een 3G chip voor fatsoenlijke downloadsnelheden en GPS voor positiebepaling, maar nog wel altijd zonder verwisselbare accu. Best of all, T-Mobile (mijn huidige provider) heeft al aangekondigd in Nederland de iPhone te gaan aanbieden, dus geen nare bijsmaak daar :) Nou wel snel een beetje, want Android lonkt ook al in de verte :)

Tot 11 juli!

Steve Jobs met de iPhone 3G (foto door Gizmodo)

Foto’s van Gizmodo.

2 Responses to “Oh my, 11th of July”

  1. Pingback: Geth

  2. Pingback: Ronald