De eerste echte dag: cultuur in en rond Osaka

Tijd voor een update. Vandaag begon onze eerste dag op het hoogste gebouw van Osaka: het Umeda Sky Building. Daar keken we uit over de stad vanaf de bekende ‘floating garden’, die ocerigens niet zweeft, noch planten of bomen bevat.

De volgende stop bracht ons naar even buiten Kyoto. Daar bezochten we de erg indrukwekkende tempel van de god van de oogst en de sake, Inari. Naast ettelijke honderden stenen vossen zagen we daar ook vele traditionele graven, terwijl we liepen over het pad van ‘tori’ (poorten) waar de tempel zo bekend om staat. We namen duidelijk niet de touristische route, bleek al snel. Toen we op een gegeven moment het dichte bamboebos verlieten en een woonhuis (uiteraard met vending machine) zagen, wisten we dat we behoorlijk ‘off-track’ waren.

Om meteen maar even te bevestigen dat Japan het land van contrast en tegenstellingen is, gingen we na de tempel naar de wijk ‘Dotombori’ in Osaka. In dit koninkrijk van neonlicht eindigden we onze dag met lekker eten, genoeg sake en een strooptocht naar een laatste drankje, waarbij we langs dubieuze plaatsen kwamen. Dotombori is duidelijk de wijk van plezier, van welk soort dat ook moge zijn. Waar vind je anders SM clubs en parkeerplaatsen vol lamborghinis en lexussen, waar je je auto binnen kunt rijden om met de motor nog draaiend uit te stappen en zonder om te kijken weg te lopen.

Comments are closed.