Dag 4: Himeji castle en Osaka university

Ook vanochtend stond de wekker weer vroeg. Voor het ontbijt hadden we dit keer eens ter variatie voorverpakte sandwiches in plaats van Japans eten, want we moesten snel onze eerste shinkansen van deze reis halen. De ‘hikari railstar’, die ook meteen de meest futuristisch ogende soort is, bracht ons met 270 km/h naar Himeji, om daar het gelijknamige kasteel te bezoeken (als het meezit, zit er een plaatje bij deze post, maar plaatjes komen soms niet over). Met koud, maar mooi zonnig weer zag het er allemaal fantastisch uit.

Terug in Osaka brachten we een bezoek aan Osaka University, waar ons ook weer de nodige presentaties en demonstraties te wachten stonden. Met onderwerpen die op alle fronten pasten binnen ons eigen onderzoek was dit al erg geslaads, maar het werd nog veel interessanter toen meneer Kitamura ons uitnodigde in zijn lab. Voor zijn onderzoek naar augmented en virtual reality interfaces werd namelijk dermate veel interesse getoond, dat hij bereid was om na het programma een een extra bezoek in te lasten.

Van de ‘active blocks’ en de ‘illusion hole’ zijn uiteraard weer de nodige foto’s en filmpjes, maar bij gebrek aan laptop moet ik die nog even schuldig blijven.

4 Responses to “Dag 4: Himeji castle en Osaka university”

 1. Kruidkoek says:

  De foto van kasteel Himeji staat erbij in ieder geval:) Binnenkort eens een foto van Michel met stokjes? Ik moet natuurlijk wel even zien of je nog helemaal heel bent en er niet al te moe uit ziet…

  Kus!

 2. Lancelot says:

  excuse me to write here, but the link to download hdd easy copy is broken, and i really need it.
  you can send me an email.
  thanks a lot

 3. Thijs says:

  Hey Michel, ik ben even rustig je blog aan het (her)lezen en ik zie dat je de snelheid van de Hikari wel wat laag hebt ingeschat. Volgens m’n GPS was het eerder een gemiddelde snelheid in de richting van 270 km/h ipv 70 km/h. Ik denk dat er een cijfertje is weggevallen bij het schrijven van het bericht met je mobiel. :-) (BTW, leuke blog!)

 4. Michel says:

  Inderdaad, daar was een tweetje weggevallen. Meteen maar even aangepast :)