Dag 4: Himeji castle en Osaka university

Ook vanochtend stond de wekker weer vroeg. Voor het ontbijt hadden we dit keer eens ter variatie voorverpakte sandwiches in plaats van Japans eten, want we moesten snel onze eerste shinkansen van deze reis halen. De ‘hikari railstar’, die ook meteen de meest futuristisch ogende soort is, bracht ons met 270 km/h naar Himeji, om daar het gelijknamige kasteel te bezoeken (als het meezit, zit er een plaatje bij deze post, maar plaatjes komen soms niet over). Met koud, maar mooi zonnig weer zag het er allemaal fantastisch uit.

Terug in Osaka brachten we een bezoek aan Osaka University, waar ons ook weer de nodige presentaties en demonstraties te wachten stonden. Met onderwerpen die op alle fronten pasten binnen ons eigen onderzoek was dit al erg geslaads, maar het werd nog veel interessanter toen meneer Kitamura ons uitnodigde in zijn lab. Voor zijn onderzoek naar augmented en virtual reality interfaces werd namelijk dermate veel interesse getoond, dat hij bereid was om na het programma een een extra bezoek in te lasten.

Van de ‘active blocks’ en de ‘illusion hole’ zijn uiteraard weer de nodige foto’s en filmpjes, maar bij gebrek aan laptop moet ik die nog even schuldig blijven.

4 Responses to “Dag 4: Himeji castle en Osaka university”

  1. Pingback: Kruidkoek

  2. Pingback: Lancelot

  3. Pingback: Thijs

  4. Pingback: Michel