Dag 3: Oberon en NAIST

Na een korte nacht begonnen we vandaag na een ontbijtje met ons eerste bedrijfsbezoek aan Omron, een bedrijf dat aan allerhande vormen van ‘sensing & control’ doet. We zagen veel demo’s en toepassingen, maar de gezichtsherkenning en de deur die ontgrendelt voor je de klink vastpakt waren het indrukwekkendste.

Ondertussen werd ook duidelijk dat de lange reis, de korte nacht en het andere eetpatroon toch een uitwerking heeft op mensen. Een aantal mensen verloor hun maaginhoud in bussen en bosjes, maar ook ik had me wel eens beter gevoeld. Na een paar minuutjes rust op de wc met verwarmde bril (en billensproeier/-droger) bij Oberon ging het gelukkig alweer wat beter. Van het uitstekende ‘all you can eat buffet’ tijdens de lunch heb ik echter niet zo veel genomen.

‘s Middags gingen we naar het Nara Institute for Science and Technology, het NAIST, waar we hartelijk werden ontvangen door een vriendelijke dame. Zij had duidelijk een behoorlijke vinger in de pap gehad bij het organiseren: aan alle details was gedacht. In het gebouw hingen overal briefjes met “welcome bonsai” en op meerdere plaatsen was een Nederlandse vlag naast de Japanse te bespeuren.

De presentaties van studenten en onderzoekers waren interessant, maar door het japanse engrish soms lastig te volgen. Eigenlijk waren het er ook net iets te veel. Een stel gave demo’s, waaronder een virtual reality ‘magic cup’ (filmpjes volgen) waren een welkome afsluiting.

Zojuist hebben we met een aantal nog even genoten van de heerlijke Japanse keuken, maar nu is het toch echt bedtijd. Over minder dan zes uur gaat de wekker alweer…

2 Responses to “Dag 3: Oberon en NAIST”

  1. Kruidkoek says:

    Zo te lezen verloopt de strooptocht naar het laatste drankje vooralsnog goed. Leuk dat bedrijven zo hun best doen om jullie (te) veel informatie mee te geven. Kijk maar uit voor een information overload nieuwsgierig aagje!

  2. Ben says:

    Michel,misschien moet je aan je mede studenten vertellen dat ze de stokjes waarmee ze eten niet meer door moeten slikken, dan hebben ze misschien iets minder last van hum maag daarna.
    Ik verwacht natuurlijk wel van je dat wanneer je weer terug bent een keer een lekkere japanse maaltijd hier thuis komt bereiden, jou kennende heb je na je vakantie wel gespot wat lekker is en hoe je het klaar moet maken.