Dagen 5, 6 en 7: De archipel

We zijn weer eens in de bewoonde wereld, tijd voor een update!

Vanaf de rustige camping in Eriksö (Vaxholm) waar we de vorige keer naar onderweg gingen, zijn we vervolgens naar Engarn gegaan om onze tweepersoons kayak op te halen. Dat was ongeveer het enige dat groot en stabiel genoeg was om ons tweeen plus twee grote tassen te dragen en dat was ook wel nodig, want we gingen de archipel in!

Hester en Michel in de kayakGewapend met een soms net iets te cryptische kaart kwamen we toch een heel eind. Na wat gepeddel tussen afwisselend dreigende zwarte wolken (met regen helaas) en een stralend zonnetje hadden we een mooi eilandje gevonden waar we na wat gestruin tussen de luxe vakantiehuisjes (vrijwel iedere zweed heeft er eentje) toch een mooi rustig plekje vonden om ons tentje uit te slapen.

Natuurlijk was zo’n eerste keertje wildkamperen voor ons heel spannend en waarschijnlijk roken de naaktslakken dat, want die kropen al snel over al onze spullen, inclusief de tent. Helaas voor de slakken bleven we maar een nachtje, want we moesten snel weer het water op om tegen de wind in te peddelen en de kayak terug te brengen. Op naar Stockholm, waar we besloten dat we die nacht zouden overnachten in nynäshamn, waar we uiteindelijk gelukkig een hostel vonden dat nog daadwerkelijk bedden over had.

Daarover later meer, we moeten nu snel onze bus richting Jönköping halen, waar ze vast wel weer internet hebben :)

3 Responses to “Dagen 5, 6 en 7: De archipel”

  1. Pingback: Laura

  2. Pingback: thea

  3. Pingback: Michel