Aangebrande appels

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met mijn anderhalf jaar oude Powerbook G4. Eerst bezweek de accu onder mijn heftige laptopgebruik en kort daarna begon de poweradapter te bokken.

Apple vertelt zelf trots op haar site:

Dankzij het doordachte ontwerp kan de stroomkabel netjes om de adapter worden gewikkeld en kan het geheel gemakkelijk worden opgeborgen.

En dat is waar. Het wikkelmechanisme is bijzonder ingenieus, maar naar het blijkt absoluut niet bestand tegen anderhalf jaar intensief gebruik. Al dat gewikkel (meerdere malen per dag) maakte namelijk dat er een contactje losraakte op de plek waar de kabel het blok ingaat. Het gevolg: op willekeurige momenten viel de adapter uit, waarna hij het na wat gefriemel weer deed.

79 euro lichter en een Apple Portable Power Adapter rijker kon ik er weer even tegenaan. De oude adapter, die het nog prima deed zo lang je er maar vanaf bleef, hield ik voor thuis. Dat scheelde weer een boel gewikkel voor de nieuwe adapter.

Apple Power Adapter met schroeiplekVandaag ging ineens het groene indicatieledje uit, waarop ik onder mijn bureau kroop om eens naar de adapter te kijken. Toen ik hem aanraakte spoten er ineens allemaal vonken uit, waarop ik verschrikt de adapter uit het stopcontact trok. Het resultaat mag er zijn: een stevige schroeiplek op de witte adapter.

Vanmiddag eens Apple bellen om te vragen hoe zij hier over denken. Bij Dell was het onlangs nog raak met ontpoloffende laptops, dus ik vind wel dat ze het serieus moeten nemen.

*update*

Net even gebeld met het (betaalde) servicenummer van Apple en ze wisten niet of dit vaker voorkwam. Ik werd meegenomen in de statistieken en daar moest ik het maar mee doen. Ik begin wel steeds nieuwsgieriger te worden naar die statistieken…

Comments are closed.