Sneeuw!

Ik kijk vanochtend uit mijn raam, en wat zie ik? Sneeuw! Hartstikke gaaf natuurlijk, maar dat betekent wel dat ik daar het hele weekend doorheen mag sjouwen met 5 andere koukleumen. Brrrrr, heb het nu al koud. Hopelijk maken de sneeuwballengevechten wat goed ;)

Update: Ondertussen is het van “lief sneeuwen” overgegaan naar “hard sneeuwen met kollosale vlokken”, en ligt er een plaatselijk meer dan 20cm sneeuw. Het was al een hele survivaltour om in het centrum te komen, compleet met een bijna-aanrijding, maar de terugweg sloeg helemaal alles: als fietser stond je voor de keuze door een dusdanig dik pak sneeuw te fietsen dat je wiel niet meer wilde draaien met al die sneeuw tussen je spatbord, ofwel door de hobbelig vertrapte sneeuw, waardoor je praktisch om de tien seconden op je gezicht ging.

Wel leuk om te zien hoe slecht ons land is voorbereid op deze hoeveelheiden sneeuw. Het openbaar vervoer ligt op z’n gat, het verkeer in de stad zit helemaal vast, en strooiwagens komen er ook al niet meer doorheen.

Nu op naar dat sneeuwballen gevecht ;)

5 Responses to “Sneeuw!”

 1. Alexander says:

  Ik ben benieuwd naar alle sneeuwperikelen :D

 2. Kruidkoek says:

  Laat ons ook gewoon maar niet beter voorbereid worden. Vind het wel lekker zo die chaos. Mensen die mopperen en dramatisch beschrijven hoe ze gevallen zijn: “mijn fiets schoot zo onderuit en ik…en toen…” of dat er een tak naast hen neerviel: “ja, ik heb nog een bijna doodervaring gehad”. De psycholoog in mij komt naar boven. Het effect dat wildvreemden met elkaar praten of ze elkaar al jaren kennen en zien wie het hardst kan schreeuwen om aandacht. Ik vind het wel fascinerend allemaal. Wel lullig voor de mensen die verder moeten reizen en niet naar huis kunnen. Dan heb ik makkelijk praten, een kwartiertje door de sneeuw huppelen en sneeuwballen gooien en ik ben thuis.

 3. Sijmen says:

  Jup, mooi maar lastig weer. Heb ook behoorlijk vastgezeten met de trein, maar het was eigenlijk best leuk :)

 4. Michel says:

  Precies, een beetje avontuur doet een mens goed ;)

 5. Pingback: Michel’s Exhaust » Van de regen in de drup