Get a Wii

Er zijn veel overeenkomsten aan te wijzen tussen Nintendo en Apple. Beiden zijn het betrekkelijk kleine vissen, die eigenwijs tegen de stroom van veelal grotere concurrenten inzwemmen. Ook in hun designvoorkeuren zijn de twee de laatste jaren nader gekomen, want zeg nu zelf, de Wii zou niet misstaan naast de huidige generatie iMacs.

iMac and Wii design

Apple heeft al een tijdje de campagne Get a Mac lopen, waarin de Mac steevast wordt vertolkt door een hippe jonge gast, terwijl de PC een saaie uitgezakte man is, die voortdurend door alledaagse problemen wordt geplaagd. Hartstikke flauw natuurlijk, maar wel enorm grappig. Mijn persoonlijke favoriet is trouwens “Security”.

Het was dus een kwestie van tijd voor de eerste “Get a Wii” parodie de kop op zou steken en die heb ik inmiddels gevonden. Met in de hoofdrol een blonde bimbo als de Wii en een “Multi layered, well-rounded” PlayStation 3 als tegenhanger. Briljant!

2 Responses to “Get a Wii”

 1. Remko says:

  Om nou te zeggen dat Nintendo een kleine vis is.. Nintendo heeft meer consoles verkocht dan Microsoft en Sony om over handhelds maar te zwijgen. Het enige wat te prijzen is, is dat ze hebben geprobeerd een inovatieve nieuwe console hebben proberen neer te zetten omdat ze technisch op hardwarevlak niet mee (willen/kunnen?) gaan.

  Overigens is die poging wat mij betreft compleet gefaalt door het gebrek aan goede games, maar dat terzijde.. :)

 2. Michel says:

  Met Nintendo gaat het nu weliswaar wel weer goed, maar vergeet niet dat Nintendo met de komst van de PlayStation en de XBOX aardige klappen heeft opgelopen. Voormalig concurrent SEGA is niet voor niets over de kop gegaan.

  Ik zeg ook niet dat Nintendo een kleine vis is, dat is Apple ook niet, maar als je deze bedrijven vergelijkt met hun concurrenten dan zijn ze dat zeker te weten wel. Microsoft en Sony hebben veel meer gewicht om in de strijd te gooien.

  Net als Apple was Nintendo destijds door een vals superioriteitsgevoel ingedut, waardoor het compleet overrompeld werd door de concurrentie. De Gamecube was echt niet zo’n groot succes en in die zin vergelijk ik Appel met Nintendo: door zichzelf opnieuw te positioneren in de markt hebben beide bedrijven zichzelf kunnen redden door interessante en innovatieve producten te ontwikkelen. Of je dat beestje nu iMac, Wii, iPod of DS noemt.