Hot Fuzz

Hot Fuzz
Men neme een Amerikaans actiefilmscript en een flinke snuf Britse humor uit de zelfde schuur als Shaun of the Dead. Het resultaat: Hot Fuzz. Gisteren in premiere in de Nederlandse bioscopen en na een tentamen, een gezellig hapje eten met vrienden en wat wijn en bier, was er geen betere afsluiting van de dag mogelijk.

Hot Fuzz begint wat langzaam, voorspelbaar misschien zelfs, met een standaard “whodunnit” Amerikaanse actiefilm. De Britse acteurs, flauwe woordgrappen en net iets over de top steekjes naar het genre zijn een dead-giveaway, maar echt hilarisch is het allemaal niet. Langzaam bouwt de film op naar een ontknoping. Het wordt spannender, misschien zelfs een beetje sinister. Bijna is het mysterie opgelost…

Maar gelukkig wordt op dat moment het plot overboord gesmeten, in ruil voor een stel automatische shotguns en ander grof geschut en is de rest van de film goed voor kramp in de lachspieren. Met de beste shootout die je ooit in een supermarkt zag (bij nader inzien misschien ook wel de enigste).

Genoeg verklapt, kijken! Begin maar met de trailer.

Comments are closed.