Van de regen in de drup

Overstroomd viaductIk heb het al eens eerder gezegd, ons land is niet berekend op extreme weercondities. Werd er vorige week nog een sproeiverbod opgelegd wegens de aanhoudende hitte en de daaruit volgende droogte, deze week komt het met bakken uit de lucht zetten. Leuk voor de boeren, minder leuk voor het openbaar vervoer en voor argeloze voorbijgangers.

Ik merkte al wat vreemds toen ik vanaf mijn werk naar huis fietste. Ik kom dan altijd langs de waterzuiveringsinstallatie, waar dit keer wel erg veel water stroomde op plaatsen waar het niet hoorde. Eenmaal aangekomen bij het viaduct waar ik onderdoor moest, zag ik wat er aan de hand was: de riolering kon de hevige regenval niet aan en begon op verschillende plaatsen te overstromen, ook bovenaan het viaduct.

Het resultaat: een plas water van meer dan een halve meter diep en eigenwijze automobilisten die vast kwamen te zitten in de poel water. Een kwartier later was de politie ter plaatse en werden de eerste ongelukkigen al uit het water gesleept.

De fietspaden lagen gelukkig wat hoger, voor mij was het alleen even pootjebaden met mijn lekke band.

Comments are closed.