The fourth screen

Over mijn stille verslaving aan TED talks heb ik hier nog niet geschreven, maar daaruit voortgevloeid is wel iets anders wat ik het vermelden waard vond.

Bij de videofilmpjes die je van deze presentaties kunt downloaden zit namelijk soms een reclameblok en dat is dan eigenlijk bijna altijd wel een beetje bijzonder. In tegenstelling tot een reclameblok op TV, lijkt deze reclameruimte namelijk niet per seconde te hoeven worden afgerekend, wat samen met het feit dat de lijfspreuk van TED “Inspired talks by the world’s greatest thinkers and doers” is, leidt tot interessante creatieve uitspattingen.

Deze reclame van Nokia spreekt me in het bijzonder aan omdat er een bijna filosofische ondertoon in zit waardoor hij niet zou misstaan als een “korte film” op Discovery Channel. Je zou bijna vergeten dat het een reclame is.

3 Responses to “The fourth screen”

 1. Froukje says:

  Om eerlijk te zijn vind ik het nogal klef en overdreven! Maar ik moedig creatieve en vernieuwende reclames van harte aan en vind ook het “niet per seconde afrekenen” een goed initiatief. Daarom is mijn eindoordeel toch positief :)

 2. Michel says:

  Het blijft natuurlijk wel reclame hè ;)

 3. Roel says:

  TED talks for the win!!

  Deze http://www.roelvanbommel.com/blog/ted-dot-com bijvoorbeeld :)