World66: De wereld is open!

World66 logoIk hou enorm veel van openheid. Misschien dat ik daarom ook zo veel van reizen houd. De wijde wereld in, vrijheid om te verkennen wat er te verkennen valt. Ik houd ook van Wikipedia, omdat het net zo open is als de wereld. Iedereen kan bijdragen aan Wikipedia (wat past dat goed bij mijn vorige post) en daarom voelt surfen door Wikipedia bijna een beetje als reizen.

Helaas was er tot op heden geen Wikipedia-variant van de reisgids. De lonely-planet is geweldig en absoluut onmisbaar op reis, maar het blijft een boekje samengesteld door een selecte groep auteurs, die mogelijk jaren geleden voor het laatst het betreffende oord hebben bezocht. Een schrale verhouding, die paar schrijvers op duizenden reizigers. Dat moet beter kunnen, toch?

Tuurlijk! De vrijheid van Wikipedia (alles onder Creative Commons licentie) met de reisgeest van lonely planet heet World66. Een on-line reisgids die we met z’n allen zelf bij kunnen werken. Saillant detail is trouwens dat je je eigen reizen kunt bijhouden. Mijn profielpagina is op dit moment nog wat leeg, maar dat gaat in de toekomst nog wel veranderen.

2 Responses to “World66: De wereld is open!”

  1. Pingback: Froukje

  2. Pingback: Michel