Web 2.0 … The Machine is Us/ing Us

De meeste filmpjes op Youtube zijn ronduit crap te noemen. Vaak zijn ze wel grappig, maar inhoud is over het algemeen ver te zoeken. Het onderstaande filmpje van Michael Wesch overviel me dan ook een beetje, op een positieve manier.

Wesch is dan ook Assistant Professor aan de Universiteit van Kansas, waar hij zich bezig houdt met Cultural Anthropology en in het bijzonder zijn Digital Ethnography werkgroep. Van deze werkgroep is ook het filmpje “Web 2.0 .. The Machine is Us/ing Us” (nu nog in draft-toestand). Een filmpje over het internet als medium, de evolutie die het sinds zijn ontstaan heeft doorgemaakt en de manier waarop het mensen met elkaar verbindt. Inspirerend en, ook al is het voor een Informaticus met gezonde interesses in de psychologie niet erg nieuw, we’ll need to rethink ourselves.

3 Responses to “Web 2.0 … The Machine is Us/ing Us”

  1. Liang says:

    Gaaf dat je ‘t filmpje liet zien, echt supervet! — Wel zat ik te denken hoe een “computerleek” hiernaar kijkt, wat vond Hes ervan? :P

  2. Michel says:

    Volgens mij filtert een “leek” alle technische termen er gewoon uit. Nu is Hester ook wel redelijk verpest door mij geloof ik, maar afgezien van ‘t feit dat ze het wat snel vond gaan kon ze het goed volgen en vond ze het niet te technisch ofzo :)

  3. Pingback: Michel’s Exhaust » World66: De wereld is open!