Gratis douchen op het station?

Als je net een druk weekend achter de rug hebt, gevuld met maffe activiteiten met Tweakers, genoeg bier, net iets te veel cocktails en sterke drank (hoe vaak zou ik Tequila nu ondertussen al afgezworen hebben?) en ook nog een dag met Shell, inclusief een rondje slipcircuit Zandvoort, verwacht je niet dat het meest noemenswaardige dat je te vertellen hebt afkomstig is van onze eigen Nationale Spoorwegen. Toch is dat bij mij nu het geval.
De Shell dag waar ik het hier over heb, was namelijk vandaag, en daar was ik naartoe met Mark. Het was dan ook met hem dat ik vandaag op het station van Amersfoort bij de Burger King tot de conclusie kwam dat ze daar geen toiletten hebben, maar dat er wel een openbaar toilet aanwezig is op het perron. Daar aangekomen, blijkt het een wel heel hip geautomatiseerd ding te zijn: Je moet eerst een 0900 nummer bellen en een code intoetsen, waarna de deur op afstand wordt ontgrendeld. Leuk allemaal, maar hoe doen mensen zoals Mark, die net op zo’n moment een lege telefoonbatterij hebben, dat dan? Simpel: ze nemen iemand mee die ook naar de WC moet, en gaan vervolgens naar binnen als diegene naar buiten komt.
Gelukkig is de NS heel zorgzaam voor dit soort mensen, en worden ze voorzien van een gratis douche met, als je geduld hebt, ook een voetenbad. Iets dat Mark nu in ieder geval niet snel vergeet ;)

Comments are closed.